Wie zijn wij

Wij houden al meer als 20 jaar dieren, voornamelijk vogespinnen, slangen en hagedissen. Het begon ooit met een Salamander en het groeide uit tot een bescheiden collectie met verschillende dieren. Onze collectie bestaat uit dieren die wij vroeger zelf gekocht hebben, maar nu ook voornamelijk ook uit gekregen en opgevangen dieren. Reptielen die gedumpt zijn of thuis weggelopen. Ook kweken we succesvol met gecko’s, dwergagamen en slangen.

Wij zijn geen officiële dierentuin voor betalende bezoekers, maar hebben thuis  een bescheiden “dierentuin”. Onze prive-collectie is te bekijken, maar dan wel op afspraak. Wij vragen geen entree, maar wel een kleine vrijwillige bijdrage. Deze bijdrage is voor de dieren te verzorgen.

Onze interesse is groter dan alleen  “een beestje in een doosje”. Onze interesse is veel breder. Hoe ziet het biotoop in het land van herkomst eruit? Wat is hun natuurlijke gedrag? Wat voor planten en dieren wonen en groeien er nog meer? Wat is het klimaat, en verandert dit tijdens het jaar. Met al deze vragen en passende antwoorden kun je bijvoorbeeld het verblijf van een specifiek dier zo natuurlijk mogelijk maken en inrichten.

Al vanaf 2009 lopen wij al met het idee om onze (bescheiden) kennis en ervaring door te geven aan anderen. In 2013 zijn we deze plannen daadwerkelijk gaan realiseren en hebben we “DragoZoo” opgericht. Wij willen andere ook graag laten meedelen in deze wondere wereld van de reptielen en amfibieën. Er zijn de laatste tijd veel negatieve reacties in de pers. Wij willen graag laten zien wat er zo bijzonder is aan deze diergroep en waarom het zo leuk is om ze te verzorgen. En natuurlijk om mensen een ander beeld te geven dan wat er nu in de pers word weerspiegeld over “onze” hobby! Ons doel is educatie en niet het aanmoedigen om deze dieren te gaan houden.

terrarium Floor met een echte vogelspin op haar hand!