Nakweek

Met de meeste dieren die wij houden, kweken wij ook. Dat betekend dat de meeste dieren zo rond Augustus uit hun ei kruipen. Daarna verzorgen wij de kleintjes net zo lang totdat ze minimaal twee keer gegeten hebben. 

Op deze pagina houden we je op de hoogte van welke dieren we eieren verwachten en wanneer ze weg mogen.

Op dit moment (26-06-2015) liggen er 8 eieren van Lampropeltis greeri in de stoof. Deze zijn allemaal uit het ei gekropen op 13 Augustus!

Foto 1; Lampropeltis mexicana ‘greeri’ NK 2012

Foto 2; Lampropeltis mexicana  ‘greei’ NK 2012

Foto 3; Aspidelaps lubricus lubricus NK 2012

Foto 4; Eieren van de schildcobra Aspidelaps

Op de volgende drie foto’s zie je achter een volgens een volwassen luipaard gekko (Eublepharis macularius) met een typische “wildkleur”, de legbak in het terrarium en de gelegde eitjes. Deze zijn 16-05-2013 gelegd en zullen na ongeveer drie maanden uitkomen!

En op 09-07 kwamen deze twee Luipaardgekko’s uit het ei gekropen!

Op deze foto is te zien dat een melkslang bezig is zichzelf in te graven om haar eieren te gaan leggen.

En ja hoor! Op de 27ste heeft ze 8 mooie eieren gelegd. Ze gaan nu in de broedmachine en over 3 maanden hoop ik prachtig getekende slangetjes te zien.

En op 22-07 kroop de eerste van 8 uit het ei! Vandaag (02-08) zijn ze alle 8 uit hun ei gekropen.

Helaas gebeuren er ook minder leuke dingen. Deze kameleon kon haar eieren niet leggen en is gestorven. We hebben de eieren netjes uit de buik gehaald en in de broedmachine gelegd. Haar drie zussen konden onder dezelfde omstandigheden wel hun ei kwijt, en deze waren bevrucht.